måndag 30 december 2013

Fördelar med IP-telefoni för företag

Idag är det inte nödvändigt för företag att använda sig av det analoga telenätet för att ringa. Även om vissa hävdar att kvalitén är bättre på det analoga nätet än via internet har denna teknik utvecklats till det bättre, och numera finns det ingen märkbar skillnad när det gäller ljudkvalitet inom IP-telefoni. Det finns flera fördelar med att använda sig av det nyare systemet. Några av dessa är:

1. Det är billigare
Eftersom IP-telefoni innebär att man ringer upp andra telefoner via internet krävs det endast en internetuppkoppling för att samtalet ska kunna genomföras. Alltså behöver man inte använda det analoga telenätet som kostar mycket mer pengar. Förutsättningen är att båda parter använder sig av samma teknik, dvs. en mikrofon eller lur kopplad till internet, för att samtalet ska vara i stort sett gratis. Alltså kan man ringa någon på andra sidan jordklotet, men ändå inte behöva betala många ören.

2. Bättre service
För den som är intresserad av att titta närmare på det här med IP-telefoni för företag kan det vara bra att veta att de tjänster som erbjuds inom detta ämne ofta inkluderar mer service än man kanske trott. För att det ska gå så smidigt som möjligt att ringa och även använda ett växelsystem är det bäst att anlita ett företag som säljer dessa IP-system så att de kan installera och stå till tjänst med den service du kan komma att behöva. Förutom vanliga samtal är det även möjligt att anordna till exempel en telefonkonferens genom detta system.

3. Det ligger i tiden

Allt fler går ifrån det analoga telenätet för att satsa på den modernare tekniken när det gäller telefoni. Alltså kan det vara en bra idé att passa på att förnya och modernisera företaget med IP-telefoni. Det är aldrig bra att ligga efter i utvecklingen och därför är IP-telefoni för företag rätt väg att gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar